Skab din hjemmeside med flere forskellige sprog
At skabe og administrere en hjemme side kan være meget arbejder i sig selv. Der er mange forskellige ting, der skal håndteres for at sikre, at din hjemmeside, indhold og funktioner hele tiden virker, som de skal.
Midt i alt dette kan det være overvældende også at skulle administrere flere forskellige oversatte sider og opsætningen af dem. Det kan være en fordel at have ens side med forskellige sprog, da det kan udvide dit mulige publikum og, afhængig af hvilken slags hjemmeside, du har, kan det være en nødvendig del at inkludere.
Hvis du skulle gøre det hele manuelt og kode det meste af det, kan det være en svær proces at starte og navigere. Men heldigvis er der mange løsninger til disse problemer for WordPress, som kan hjælpe dig med at opsætte en flersproget hjemmeside og arbejde med dig til den grad som du ønsker.
Hvor skal du starte?
Når du starter denne proces er der et par ting, som du bør have styr på inden du går i gang. Specielt, hvis du ikke har planer om at kode det hele selv. Disse ting er:
- Et domæne navn
- WordPress hosting
- Et flersproget WordPress plugin
Hvis du allerede har en hjemmeside, så har du nok allerede de første to håndteret, men det kan være, at du skal tjekke op på det igen alt efter, hvilken løsning eller plugin du vælger. Hvis f.eks. ender med at vælge et multisite, så kan det måske kræve lidt ekstra af din hosting plan eller flere forskellige domæner.
Vælge en løsning
Men det kan være svært at kende til alle dine behov indtil du har fundet den løsning du vil gå med for din flersprogede side. Vi har samlet et par forskellige løsninger, så du kan finde en det virker for dig.
Oversættelse og opsætning
Først og fremmest er det vigtigt at finde ud om, du har brug hjælp til at oversætte eller ej. Dette er et meget vigtigt behov at forholde sig til, da hvor meget hjælp du har brug for, i din oversættelse, kan påvirke den løsning du ender med. Så, det er vigtigt at overveje, hvor godt du skriver og navigerer i de forskellige sprog.
En anden ting er, hvor meget du kan sætte op selv og hvor meget hjælp du har brug for der. Er det en nem proces du ønsker? Eller leder du for en mere struktureret opsætning, der er nemt at navigere?
Når du har gjort dette kan du begynde at tænke på hvilken løsning der passer til dig.
Hvilket slags opsætning leder du efter?
Der er mange forskellige måder at lave en flersproget hjemmeside, så der er højst sandsynligt en der passer til det du leder efter.
Maskine oversættelse
En måde du kan sætte din side op er med et plugin, som oversætter med en maskine. Dette kan enten gøres med et program eller AI og vil normalt skabe en oversat kopi af den originale side med det sprog du vælger. Ofte virker disse ved at oversætte hele siden og temaer, plugins m.m. som bruges på siden.
Opsætningen, som gør det muligt at skifte mellem de forskellige sprog kan være forskellig fra plugin til plugin. Men der er mange meget populære plugins af denne slags, så der er højst sandsynligt en der passer med det du ønsker.
Ekstern oversættelse
En anden måde er at få dit indhold oversat er igennem ekstern oversættelses plugin, som normalt virker ved at direkte dirigere dit indhold videre til eksterne oversættelses kilder, som Google Oversæt eller lignende tjenester. Typisk er denne type plugin kun lavet til at hjælpe sig med at oversætte og skal derfor tit matches med andre plugins for at få den fulde oplevelse.
Administrer pr. opslag
En anden måde, som plugins kan hjælpe med opsætte din flersproget side er ved et opslag for opslag system, som er oftest virker på en af to måder.
Den ene måde er ved at skabe et separat opslag for hvert sprog, så der for hvert opslag er kopier skabt og opbevaret hver for sig. Den anden er for hvert opslag opbevarer alle alternativer af den originale post og grupperer dem sammen.
Disse former for løsninger virker typisk mest som opsætningsplugins og du vil skulle oversætte det selv eller bruge et andet plugin.
Multisite sprog muligheder
En anden måde at administrere dine forskellige sprog på din side er igennem en multisite sprog skifter. Multisite er en udvidelse af WordPress som giver dig muligheden for at koble sammen forskellige, og separate, hjemmesider, så når du vælger et andet sprog, så vælger du ikke bare en anden version af hjemmesiden, men kommer hen på en separat side.
Dette vil give dig friheden til at kunne inkludere forskelligt indhold på en sprogs side, som måske ikke er relevant for de andre.
Disse plugins, som den der administrere per opslag, plejer ikke at inkludere oversættelse, men er kun for opsætning.
Maskine og ekstern oversættelse vs. at gøre det selv
En af de største spørgsmål du nok kommer til at spørge dig selv om er om du skal bruge et plugin til at hjælpe dig med at oversætte eller at gøre det selv. Der er mange faktorer her der skal overvejes. Det er vigtigt at tænke over om du har de nødvendige evner til faktisk at kunne oversætte indholdet selv.
Det kan på mange måder være nemmere at bruge et plugin, men maskiner er ikke altid de bedste til at skrive og skabe tekst, som lyder menneskeligt, specielt hvis du bruger mange vendinger og ting som dette. Dette kan betyder, at du ender med at skulle gennemgå alt alligevel, så hvis du føler at du kan oversætte det selv, kan det måske være nemmere.
Der er også en del AI og oversætningsværktøjer tilgængelige for dig, så du kan også gå uden om plugins her og bruge dem selv. Dette vil selvfølgelig have lignende problematikker som hvis man brugte et plugin. Det vil nok give lidt mere arbejde end med et plugin, men kan spare dig de penge nogle af disse plugins koster.
I sidste ende, er denne beslutning en, som bør tages, med fokus på dine evner og hvor meget tid og penge du har til at kunne investere i processen. Men at gøre det godt i første omgang, så det er værd at overveje.
Konklusion
At skabe oversættelser og forskellige versioner for din hjemmeside kan være en stor opgave at starte på, da der er mange forskellige faktorer, som skal overvejes inden du kan tage et valg. De valg kan se meget forskellige ud alt efter hvordan du ender med at blande det. Men der er helt sikkert mange forskellige løsninger, så der er nok også en som passer til det du vil.