Opsætningen af din side
Der er mange ting du skal overveje, når du vælger at lave din hjemmeside. En af dem er, hvilken platform du vil lave din hjemmeside med. WordPress er en af de største hjemmeside bygningsplatforme og af den grund er der mange ekstra platforme, som kan hjælpe med at gøre oplevelsen bedre, mens du sætter den op.
To af disse er Gutenberg og Elementor. Disse to platforme var skabt for at gøre det nemmere at skabe hjemmesiderne, specielt for folk, som ikke er de bedste til at kode. Men hvilken du skal vælge kan være en svær beslutning at tage, så vi har samlet en del information for at hjælpe dig med at tage den.
Hvad er Gutenberg?
Gutenberg er en block-redigeringsværktøj lavet til at passe sammen med WordPress. Det virker, som en tilføjelse til de funktioner, der allerede eksisterer i WordPress og er lavet til at passe perfekt med hvordan WordPress allerede virker. Det er uofficielt blevet standarden for at bygge hjemmesider i WordPress, hvis du ikke har evnen til selv at kode dem.
Det er lavet til at være nemt at bruge og meget ikke-teknisk i natur, så de fleste mennesker kan arbejde med det selv, hvis de ikke har meget programmeringsviden. Det virker med et drag-and-drop og arbejder problemfrit sammen med WordPress temaer og plugins.
Hvad er Elementor?
Elementor er et side-bygningsværktøj til WordPress. Det er ikke et værktøj, der virker med WordPress, men mere på det. Det virker som en tilføjelse til WordPress, men på en måde, hvor du sætter undersiden ovenpå hjemmesiden, du har lavet med WordPress og så tilføjer du elementer, indhold og design i Elementor og sammen fungerer de som en hjemmeside.
Det er en af de mest populære måder at skabe en hjemmeside, da det er simpelt med dens drag-and-drop og dens bredde muligheder for at skabe forskellige hjemmesider, alt fra blogs til e-handelssider uden at skulle lave en masse kode.
Det er specielt godt til at designe, da det giver dig muligheden for at se, hvad du laver i det øjeblik du laver det og dermed ændre det til at passe med, hvad du ønsker med det samme.
Block vs. Page builder
Der er en del fundamentale forskelle mellem block og page builder. De kan hjælpe dig med at skabe en side, men på to forskellige måder. De fleste af de overordnede funktioner er meget ens og det endelige produkt vil være lige godt på tværs. Så de fleste af forskellene kommer i opsætningsprocessen, så dit valg vil nok mest bunde ud i hvordan du har lyst til at arbejde.
Page builders virker ved at give dig lov til at bygge individuelle undersider som en helhed. De er lige nu en af de mest populære valgmuligheder indenfor webdesign. Det give dig muligheden for at bygge som en helhed og typisk lade dig tilføje elementer og indhold direkte på dem, mens du kan se det i kontekst.
De gør der muligt at lave et mere tilpasseligt design og virker godt, hvis du ønsker at skabe undersider, som ser forskellige ud.
Block builders virker ved at give dig muligheden for at skabe elementer som du gerne vil have og tilføje dem til et allerede eksisterende tema. Dette giver dig lidt mere frihed på de individuelle elementer, men begrænser designet til at passe med det overordnede tema, som du har valgt. Ideen er, at de individuelle elementer/blocks vil komme sammen og skabe en hel side.
Forskellen mellem de to eksisterer mest af alt i forskellen i fokus på den siden som helhed og fokus på siden som individuelle elementer.
Gutenberg vs. Elementor
Men mellem Gutenberg og Elementor hvad virker så bedst? Gutenberg har evnen til at fuldstændigt arbejde sammen med WordPress, hvilket betyder ingen plugins eller temaer skabt til WordPress vil ende med at clashe med hvad du laver i Gutenberg. Dette kan man ikke sige for Elementor, da den lægger det meste af indholdet ovenpå WordPress siden, så den kan ende med at arbejde imod nogle plugins, men det er højst sandsynligt ikke en ting, der vil ske tit, men det kan stadig hænde.
Elementor gør det nemmere at se det endelige produkt midt i processen, så du kan side og redigere dit indhold direkte på siden. Dette betyder, at du kan se hvordan den forskellige elementer ser ud ved siden af hinanden, hvis et billede er for stort eller måske er teksten for lang. Dette gør det nemt at rette dine fejl, mens du laver dem. Du kan også se hvad du laver i Gutenberg, men det involvere en del frem og tilbage mellem front- og back-end af siden.
Med Elementor har du et værktøj som for det meste er selvstændigt, hvilket betyder, at alt du skal bruge for at få din side til at virke som du ønsker for at få din side til at virke eksisterer inde i værktøjet. For Gutenberg kan det ende med at være nødvendigt at sætte det sammen med et andet plugin for at få det meste ud af det, men der er masser af plugins derude som vil kunne udfylde disse huller.
En anden stor forskel mellem Gutenberg og Elementor er at Gutenberg er fuldstændig gratis, hvor Elementor har både gratis og betalte versioner. Hvis du ønsker at alle funktioner fra Elementor, så vil du ende med at skulle betale for et abonnement. Gutenberg har ikke nogen pris, men det kan ende med at koste dig alligevel alt efter hvilke supplerende plugins eller temaer du skal bruge også.
Derudover har Gutenberg ikke nogen support, som du som bruger har adgang til. Så hvis du har brug for hjælp er du afhængig af andre brugere. Elementor har deres egen support team eftersom, at du betaler for deres tjeneste.
Konklusion
Både Gutenberg og Elementor er gode valg til når du skal lave en hjemmeside. Hvis du er en mere visuel person, så er Elementor muligvis det rigtige valg til dig, da det giver dig muligheden for at se hvad du laver, mens du laver det. Gutenberg er et godt valg, hvis det du ønsker et mere strømlinet design, igennem et tema, og så kunne bygge de forskellige elementer ind i dette.
Begge er gode muligheder, der giver dig muligheden for at bygge pæne og avancerede hjemmesider, så ultimativt falder valget mellem de mindre tekniske detaljer, hvor nogle måske fungerer bedre for dig end andre.